Tweaky Nia-dans

(Nia-stoeldans)

Vanwege fysieke klachten heb ik helaas per 25 oktober 2019 mijn Nia lessen moeten stopzetten..... maar ik ben aangepaste Tweaky Nia-danslessen aan het ontwikkelen voor iedereen die net als ik van dansen houdt en graag op een leuke manier soepel wil blijven ondanks gekwakkel met knie-, voet-, heupklachten e.d.
Tweaking betekent aanpassen. Aanpassen in dit geval omdat je niet meer gemakkelijk staand en lopend kunt dansen. Of misschien de ene dag en wel en de andere niet.
Dus schakelen we de hulp van een stoel in en is het mijn uitdaging om er dan net zo'n leuke beweeg/danservaring als eerder van te maken
.

 

Met plezier bewegen!

Nia staat voor Met plezier bewegen!
We maken gebruik van de
bewegingen en energie van:
* dansvormen: jazz, modern en Duncan dance

* vechtsporten: taekwondo, tai chi en aikido

* bewegingsleer: yoga, Feldenkrais, Alexandertechniek.

 

En muziek! Het sluit aan, neemt je mee, prikkelt en verrast. Genietend van de dans en bewegingen verbeter je zo je soepelheid, coördinatie, spierkracht, conditie...

 

 


Met plezier bewegen is altijd het belangrijkst!

 

Voor iedereen

Wat je ook eerder wel en niet gedaan hebt, hoe lenig of stram je ook bent, waar jouw lijf wel en niet toe in staat is, dat maakt bij Nia en Tweaky Nia-dans niet uit! Tweaking betekent aanpassen, je doet mee zoals het bij jouw lijf past, bij jouw mogelijkheden.
Nia kan ook een fijne manier zijn om tijdens of na een ziekteproces weer in beweging te komen, weer kracht en soepelheid op te bouwen, weer vertrouwen en plezier te krijgen in je  lichaam.


          Foto's ter beschikking gesteld door Nia Technique