Susan

Ik ben Susan Broens en van juli 2016 t/m okt 2019 heb ik met veel plezier Nia-lessen gegeven in Nijmegen (balletstudio Daniëlle op Limosterrein).

Toen ik begin 2014 Nia leerde kennen, was ik meteen
verrast en gegrepen door het geraffineerde samenspel van de verschillende bewegingsvormen (uit dans, vechtsport en yoga) , gecombineerd met eigen vrije dans, bewegen op de vloer en de zo verrassende klik met de muziek.

Elke keer weer geniet ik zo van de niet te verwoorden magie van Nia!

 

En toen had ik ineens een cyste in m'n linker knieholte die op een gevoelszenuw in m'n onderbeen drukt, viel ik met de fiets waardoor die knie helemaal uit balans raakte en kreeg ik tegelijkertijd last van een Haglund exostose aan m'n rechter hiel (naar achteren uitstekende botverdikking met als gevolg een pijnlijke achillespees).

 

En hoe graag ik ook wil,
Nia lesgeven zoals ik dat deed gaat niet meer lukken.

 

En ik zal niet de enige zijn die dit overkomt!

Je houdt van dansen, lekker intensief en vrijuit bewegen en dan is er een deel van je lijf dat niet meer als vanouds functioneert en is bewegen zoals je dat kende en fijn vond niet meer mogelijk.

 

Voor mensen die met bewegingsbeperkingen te maken hebben waardoor staand dansen en bewegen niet meer als vanouds mogelijk is, ben ik Nia-tweakdanslessen aan het ontwikkelen, voornamelijk zittend op een kruk/stoel. En waar ik voor ga is dat we dan met net zoveel plezier kunnen dansen en bewegen als eerder.
Als de coronabeperkingen zo ver worden opgeheven dat gezamenlijke lessen weer mogelijk zijn, ga ik van start met deze Nia-tweakdans.

 

Met mijn Nia-lessen breng ik mijn plezier in dans en bewegen over,
ik vind het heerlijk om het samen te doen!